Branche

Leden toetsen binnen een brancheorganisatie

De leden van jouw brancheorganisatie op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen in de branche? Of heb je behoefte aan een personeelscertificeringssysteem? Wij helpen je met het opzetten van een examineringstraject én een persoonsregister.

Scroll voor meer

Jouw leden certificeren

Professionals met verstand van zaken

Jij – als brancheorganisatie – hebt behoefte aan professionals van hoge kwaliteit. Deze werknemers zijn daarnaast op zoek naar een manier om zich te kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld met behulp van aantoonbare kwalificaties. De oplossing? Een volledig (her)certificeringstraject. Je weet dankzij zo’n traject zeker dat een professional weet waar hij of zij het over heeft.

Meer over persoonsregister

Succesverhaal!

Compleet certificeringstraject in de makelaardij

Om aan de slag te kunnen in de makelaardij is een certificaat vereist. Certificaat behaald? Dan wordt de makelaardij professional in een persoonsregister ondergebracht. Dit herhaalt zich ieder jaar opnieuw om de kwaliteit in de branche te waarborgen. Voor een brancheorganisatie in de makelaardij zetten wij een compleet certificeringstraject op. Dat biedt meerwaarde voor organisaties, werknemers én de branche.

Neem contact op

Aandacht voor details

Wij letten niet alleen op de grote lijnen, maar hebben ook oog voor detail. We nemen dan ook alleen genoegen met de allerbeste resultaten voor onze opdrachtgevers.

Snel schakelen

Korte lijntjes en snel schakelen. Daar houden we van. Je kunt ons dan ook gemakkelijk benaderen én bereiken. Zoek je contact met één van onze collega’s? Je hebt ‘m binnen no-time aan de telefoon.

Kwaliteitsgericht

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om goed werk te kunnen blijven leveren, leggen we de lat hoog en blijven we onszelf ontwikkelen. Dat biedt meerwaarde.

Onafhankelijk examineren

Wij werken onafhankelijk van opleiders. Daarnaast leiden we kandidaten niet zelf op voor examens. Zo garanderen wij een professionele én betrouwbare afname van examens.

9.0
“Examenadviesburo onderscheidt zich door korte lijnen, heldere communicatie en een duidelijk beeld van ons businessmodel.”
Lindenhaeghe
Ewald
8.0
“Examenadviesburo denkt met ons mee in mogelijkheden en kansen. Het is een fijne samenwerkingspartner die coöperatief en flexibel is. En dat waarderen wij enorm.”
NVVB
John
9.0
“Gezien de complexiteit was het mooi om te zien dat Examenadviesburo de specifieke en benodigde kennis in huis heeft.”
Stichting MKB Financiering
Robert

Veelgestelde vragen

Over toetsontwikkeling voor leden

Hier vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op!

Bekijk meer vragen

Wij ontwikkelen diverse soorten examens. Denk aan toetsen met meerkeuze en/of open vragen, praktijktoetsen, assessments, individuele digitale examens, thuisexamens (proctoring), niveaumetingen of EVC-trajecten. Wij adviseren je graag welk type examen bij jouw vraagstuk past.

Alles over examenontwikkeling >

Om tot een kwalitatief goed examen te komen, doorlopen we een aantal stappen. Daarin ontzorgen we jou volledig. Benieuwd naar deze stappen?

Onze aanpak >

Dat is een uitgebreid proces. Onze onderwijsdeskundigen gaan – samen met inhoudsdeskundigen uit de branche – aan de slag met het ontwikkelen van de vragen. Voordat zo’n vraag in een examen terecht komt, wordt deze door meerdere personen beoordeeld en uiteindelijk vastgesteld door de Examencommissie.

Alles over examenontwikkeling >

Hierin staat welke competenties (kennis, vaardigheden en houding) medewerkers moeten beheersen om een beroep uit te kunnen oefenen. Voordat we een examen ontwikkelen, stellen we zo’n profiel op. Dat doen we op aanwijzing van inhoudsdeskundigen in de branche.

Alles over examenontwikkeling >

In een toetsmatrijs maken we duidelijk wat we gaan toetsen en welke toetsvorm we hierbij gebruiken. In een toetsterm staat vastgelegd wat een kandidaat moet kennen en kunnen.

Voorbeeld: als er in een toetsterm staat dat een kandidaat moet kunnen presenteren, zal er hoogstwaarschijnlijk gekozen worden voor een mondeling assessment.

Alles over examenontwikkeling >

Toetsen binnen jouw brancheorganisatie

Wil jij dat de leden binnen jouw brancheorganisatie beschikken over relevante kennis en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Logisch. Wij helpen. Jouw leden worden met behulp van een door ons opgezet certificeringstraject getoetst op kennis en kunde. Zo weet je zeker dat een professional werkzaam kan én mag zijn in de branche.

In de arbeidsmarkt van tegenwoordig is het een pré om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij geloven dan ook dat je blijvende kwaliteit van leden kunt stimuleren door een toetsingselement toe te voegen. Er is tenslotte niet voor niets bewezen dat er door middel van toetsing meer kennis blijft hangen. Met het op peil houden van de kwaliteit van leden, neemt automatisch de kwaliteit van de branche toe.

Naast het ontwikkelen van examens waarmee de kennis van jouw leden wordt getoetst, kan Examenadviesburo ook een persoonsregister voor jouw brancheorganisatie. Daarmee waarborgen we de kwaliteit én de vakbekwaamheid van leden binnen de branche. Is het lid geslaagd voor een examen? Dan vind je dat terug in het persoonsregister.

Anne Prins-van den Bergh - Algemeen Directeur

Onze professionals staan voor je klaar

Wij helpen graag

Snel schakelen, dat vinden we belangrijk. Daarom werken we met korte lijnen en zorgen we dat we altijd gemakkelijk te benaderen zijn door je.