Branche

Toetsafname in het hoger onderwijs

Op zoek naar een locatie waar de studenten van jouw hogeschool of universiteit een examen kunnen afnemen? Kies voor toetsafname op een van onze COEL-toetslocaties. Of ga voor online proctoring. Hierbij houden onze proctors (surveillanten) online toezicht op digitaal afgelegde tentamens.

Scroll voor meer

Flexibel toetsen in het hoger onderwijs

Op locatie naar keuze

Studenten van jouw hogeschool of universiteit een prettige examenplek bieden? De deuren van onze COEL-toetslocaties staan voor je open. Je kunt hier met zo’n 5.000 studenten per week terecht. Doordat deze toetslocaties over heel Nederland verspreid zijn, is een kandidaat nooit langer dan een half uur onderweg naar een examen.

Wij leveren daarnaast ook toezichthouders die tijdens het examen kunnen surveilleren. Ons streven? De ideale examenomgeving creëren voor studenten. Neem contact met ons op om jouw maatwerkoplossing te bespreken.

Neem contact op

Online proctoring

Online surveillance voor digitale tentamens

Wij zijn jouw partner op het gebied van online surveillance tijdens digitale tentamens. Dat doen we met behulp van online proctoring. Klinkt lastig. Is eenvoudig. Het betekent simpelweg dat onze proctors (surveillanten) toezicht houden op digitaal afgelegde tentamens.

Studenten kunnen hun tentamens in hun eigen vertrouwde omgeving maken. De proctor houdt eventuele fraudeurs in de gaten. Via een live-verbinding met de kandidaat of middels record en review. Bij deze laatste kijkt de proctor het examen terug door middel van een video- en geluidsopname. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je verder.

Neem contact op

Aandacht voor details

Wij letten niet alleen op de grote lijnen, maar hebben ook oog voor detail. We nemen dan ook alleen genoegen met de allerbeste resultaten voor onze opdrachtgevers.

Snel schakelen

Korte lijntjes en snel schakelen. Daar houden we van. Je kunt ons dan ook gemakkelijk benaderen én bereiken. Zoek je contact met één van onze collega’s? Je hebt ‘m binnen no-time aan de telefoon.

Kwaliteitsgericht

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om goed werk te kunnen blijven leveren, leggen we de lat hoog en blijven we onszelf ontwikkelen. Dat biedt meerwaarde.

Onafhankelijk examineren

Wij werken onafhankelijk van opleiders. Daarnaast leiden we kandidaten niet zelf op voor examens. Zo garanderen wij een professionele én betrouwbare afname van examens.

9.0
“Examenadviesburo onderscheidt zich door korte lijnen, heldere communicatie en een duidelijk beeld van ons businessmodel.”
Lindenhaeghe
Ewald
8.0
“Examenadviesburo denkt met ons mee in mogelijkheden en kansen. Het is een fijne samenwerkingspartner die coöperatief en flexibel is. En dat waarderen wij enorm.”
NVVB
John
9.0
“Gezien de complexiteit was het mooi om te zien dat Examenadviesburo de specifieke en benodigde kennis in huis heeft.”
Stichting MKB Financiering
Robert

Veelgestelde vragen

Over toetsen in het hoger onderwijs

Hier vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op!

Bekijk meer vragen

Je vindt ons op meer dan 25 toetslocaties door heel Nederland. Deze locaties zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun spreiding en bereikbaarheid. Examenkandidaten zijn dan ook nooit langer dan 30 minuten onderweg naar een examen.

Meer over examenafname >

Natuurlijk. Wij verzorgen ook groepsexamens op een door jou gekozen locatie. We staan op de stoep met gecertificeerde toezichthouders en alle benodigde materialen. Denk aan laptops, kladpapier en rekenmachines. Meer informatie?

Neem contact op >

De kandidaat maakt een persoonlijk account aan in ons boekingssysteem Examen Management Omgeving. Dit systeem is gekoppeld aan een toetsafnamesysteem waarin examens kunnen worden ingevoerd. Vervolgens kan de kandidaat in het persoonlijke account een examen boeken op een moment en locatie naar keuze. Bij de betaling kan er gekozen worden voor verschillende opties.

In het persoonlijke account kan de kandidaat facturen inzien, resultaten controleren én persoonlijke gegevens beheren. Handig!

Meer over examenafname >

Toetsen in het hoger onderwijs met online proctoring

Een tentamenweek is een stressvolle periode voor een student. Daarom zorg je ervoor dat dit vlekkeloos verloopt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van één van onze COEL-toetslocaties. Dit is de ideale omgeving voor het maken van een examen. Onze locaties zijn verspreid door heel Nederland en hebben ruimte voor meer dan 5.000 studenten per week. Hierdoor is een kandidaat nooit langer dan een half uur onderweg naar een examen. Uiteraard zijn al onze locaties bemand door gecertificeerde toezichthouders om fraude te voorkomen.

Via online proctoring is het mogelijk om te toetsen in het hoger onderwijs op een vertrouwde locatie. Wij helpen je met de online surveillance van deze digitale tentamens. Onze proctors houden toezicht en reviewen beelden om fraude te herkennen. Interesse? We vertellen je alles over de mogelijkheden van online proctoring.

Anne Prins-van den Bergh - Algemeen Directeur

Onze professionals staan voor je klaar

We helpen graag

Snel schakelen, dat vinden we belangrijk. Daarom werken we met korte lijnen en zorgen we dat we altijd gemakkelijk te benaderen zijn door je.