Dienst

Online toets maken? Dat doe je via de Examen Management Omgeving

Online een toets maken was nog nooit zo makkelijk. Elke examenkandidaat heeft een persoonlijk account en boekt zelf een digitaal examen. Dit doe je via onze Examen Management Omgeving (EMO). Het examen maakt de kandidaat in het digitale toetssysteem.

Scroll voor meer

Online een toets maken

Boek razendsnel een examen

Jouw kandidaten maken in de Examen Management Omgeving een persoonlijk account aan. Daarna kunnen zij eenvoudig en snel hun eigen examens inplannen. Dat kan op een tijdstip én locatie naar keuze. Da’s handig.

Vervolgens kunnen zij op verschillende manieren betalen. Bijvoorbeeld via een couponcode, een factuur op naam van de werkgever of gewoon via IDEAL. Het examen maakt de kandidaat in het digitale toetssysteem. Dit kan op een van onze toetslocaties, of bijvoorbeeld thuis of op kantoor via online proctoring.

Neem contact op

Alle informatie over de toets op één plek

Bereikbaar in een persoonlijk account

Alle benodigde informatie is te vinden in het persoonlijke account van een kandidaat. Je vindt er onder andere facturen, resultaten én behaalde certificaten. Het is zelfs mogelijk om een gepland examen te verzetten. Dit kan tot een dag van tevoren. Uiteraard passen we de online omgeving volledig aan naar jouw huisstijl. Dat verstaan wij onder kwaliteit en service.

Aandacht voor details

Wij letten niet alleen op de grote lijnen, maar hebben ook oog voor detail. We nemen dan ook alleen genoegen met de allerbeste resultaten voor onze opdrachtgevers.

Snel schakelen

Korte lijntjes en snel schakelen. Daar houden we van. Je kunt ons dan ook gemakkelijk benaderen én bereiken. Zoek je contact met één van onze collega’s? Je hebt ‘m binnen no-time aan de telefoon.

Kwaliteitsgericht

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om goed werk te kunnen blijven leveren, leggen we de lat hoog en blijven we onszelf ontwikkelen. Dat biedt meerwaarde.

Onafhankelijk examineren

Wij werken onafhankelijk van opleiders. Daarnaast leiden we kandidaten niet zelf op voor examens. Zo garanderen wij een professionele én betrouwbare afname van examens.

9.0
“Examenadviesburo onderscheidt zich door korte lijnen, heldere communicatie en een duidelijk beeld van ons businessmodel.”
Lindenhaeghe
Ewald
8.0
“Examenadviesburo denkt met ons mee in mogelijkheden en kansen. Het is een fijne samenwerkingspartner die coöperatief en flexibel is. En dat waarderen wij enorm.”
NVVB
John
9.0
“Gezien de complexiteit was het mooi om te zien dat Examenadviesburo de specifieke en benodigde kennis in huis heeft.”
Stichting MKB Financiering
Robert

Veelgestelde vragen

Over examenontwikkeling

Hier vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op!

Bekijk meer vragen

Wij ontwikkelen diverse soorten examens. Denk aan toetsen met meerkeuze en/of open vragen, praktijktoetsen, assessments, individuele digitale examens, thuisexamens (proctoring), niveaumetingen of EVC-trajecten. Wij adviseren je graag welk type examen bij jouw vraagstuk past.

Alles over examenontwikkeling >

Om tot een kwalitatief goed examen te komen, doorlopen we een aantal stappen. Daarin ontzorgen we jou volledig. Benieuwd naar deze stappen?

Onze aanpak >

Dat is een uitgebreid proces. Onze onderwijsdeskundigen gaan – samen met inhoudsdeskundigen uit de branche – aan de slag met het ontwikkelen van de vragen. Voordat zo’n vraag in een examen terecht komt, wordt deze door meerdere personen beoordeeld en uiteindelijk vastgesteld door de Examencommissie.

Alles over examenontwikkeling >

Hierin staat welke competenties (kennis, vaardigheden en houding) medewerkers moeten beheersen om een beroep uit te kunnen oefenen. Voordat we een examen ontwikkelen, stellen we zo’n profiel op. Dat doen we op aanwijzing van inhoudsdeskundigen in de branche.

Alles over examenontwikkeling >

In een toetsmatrijs maken we duidelijk wat we gaan toetsen en welke toetsvorm we hierbij gebruiken. In een toetsterm staat vastgelegd wat een kandidaat moet kennen en kunnen.

Voorbeeld: als er in een toetsterm staat dat een kandidaat moet kunnen presenteren, zal er hoogstwaarschijnlijk gekozen worden voor een mondeling assessment.

Alles over examenontwikkeling >

Online toets maken? Je doet het via EMO.

Examenkandidaten boeken een examen via ons boekingssysteem Examen Management Omgeving (EMO). Hier maken zij een persoonlijk account en kiezen vervolgens uit meer dan 25 toetslocaties om hun digitale examen af te leggen. Hartstikke flexibel dus.

Examen gemaakt? De resultaten verschijnen vanzelf in de online omgeving. Ook de persoonsgegevens kunnen in het EMO systeem gecontroleerd worden.

Jouw eigen huisstijl hanteren in ons EMO systeem? Geen enkel probleem. Wij creëren een unieke Examen Management Omgeving voor jouw organisatie.

Anne Prins-van den Bergh - Algemeen Directeur

Onze professionals staan voor je klaar

We helpen graag

Snel schakelen, dat vinden we belangrijk. Daarom werken we met korte lijnen en zorgen we dat we altijd gemakkelijk te benaderen zijn door je.