Dienst

NLQF kwalificatie

Een kwalificatie voorzien van een NLQF niveau? Dat laat je met een gerust hart aan ons over. Wij zijn jouw onafhankelijke en gevalideerde partner met jarenlange ervaring. Daar kun jij op bouwen.

Scroll voor meer

NLQF - wat is dat?

Het Nederlands Kwalificatieraamwerk

Op zoek naar duidelijkheid en zekerheid over het niveau van een kwalificatie? Of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste mensen op de arbeidsmarkt? Dan ben je bij het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF) aan het juiste adres.
Het NLQF beschrijft alle niveaus binnen Nederland via één kader. Per niveau – 8 in totaal – worden de bijbehorende kennis, vaardigheden, verantwoordelijkheden en zelfstandigheid omschreven. Daar is geen speld tussen te krijgen.

Neem contact op

Het inschalen van een NLQF kwalificatie

Wij adviseren én ondersteunen

Voordat je een kwalificatie kunt inschalen, moet jouw organisatie gevalideerd worden. Wij helpen je hier graag bij. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook kosten.

Eén van de eisen van het NCP NLQF? Als opleider moet je kunnen aantonen dat er binnen de opleidingen onafhankelijke toetsing plaatsvindt. Ook hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij ontwikkelen jouw examens en nemen deze af. Je weet dan ook zeker dat de examinering onafhankelijk én objectief verloopt.

Meer over examenontwikkeling

Aandacht voor details

Wij letten niet alleen op de grote lijnen, maar hebben ook oog voor detail. We nemen dan ook alleen genoegen met de allerbeste resultaten voor onze opdrachtgevers.

Snel schakelen

Korte lijntjes en snel schakelen. Daar houden we van. Je kunt ons dan ook gemakkelijk benaderen én bereiken. Zoek je contact met één van onze collega’s? Je hebt ‘m binnen no-time aan de telefoon.

Kwaliteitsgericht

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om goed werk te kunnen blijven leveren, leggen we de lat hoog en blijven we onszelf ontwikkelen. Dat biedt meerwaarde.

Onafhankelijk examineren

Wij werken onafhankelijk van opleiders. Daarnaast leiden we kandidaten niet zelf op voor examens. Zo garanderen wij een professionele én betrouwbare afname van examens.

9.0
“Examenadviesburo onderscheidt zich door korte lijnen, heldere communicatie en een duidelijk beeld van ons businessmodel.”
Lindenhaeghe
Ewald
8.0
“Examenadviesburo denkt met ons mee in mogelijkheden en kansen. Het is een fijne samenwerkingspartner die coöperatief en flexibel is. En dat waarderen wij enorm.”
NVVB
John
9.0
“Gezien de complexiteit was het mooi om te zien dat Examenadviesburo de specifieke en benodigde kennis in huis heeft.”
Stichting MKB Financiering
Robert

Veelgestelde vragen

Over examenontwikkeling

Hier vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen omtrent examenontwikkeling. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op!

Bekijk meer vragen

Wij ontwikkelen diverse soorten examens. Denk aan toetsen met meerkeuze en/of open vragen, praktijktoetsen, assessments, individuele digitale examens, thuisexamens (proctoring), niveaumetingen of EVC-trajecten. Wij adviseren je graag welk type examen bij jouw vraagstuk past.

Alles over examenontwikkeling >

Om tot een kwalitatief goed examen te komen, doorlopen we een aantal stappen. Daarin ontzorgen we jou volledig. Benieuwd naar deze stappen?

Onze aanpak >

Dat is een uitgebreid proces. Onze onderwijsdeskundigen gaan – samen met inhoudsdeskundigen uit de branche – aan de slag met het ontwikkelen van de vragen. Voordat zo’n vraag in een examen terecht komt, wordt deze door meerdere personen beoordeeld en uiteindelijk vastgesteld door de Examencommissie.

Alles over examenontwikkeling >

Hierin staat welke competenties (kennis, vaardigheden en houding) medewerkers moeten beheersen om een beroep uit te kunnen oefenen. Voordat we een examen ontwikkelen, stellen we zo’n profiel op. Dat doen we op aanwijzing van inhoudsdeskundigen in de branche.

Alles over examenontwikkeling >

In een toetsmatrijs maken we duidelijk wat we gaan toetsen en welke toetsvorm we hierbij gebruiken. In een toetsterm staat vastgelegd wat een kandidaat moet kennen en kunnen.

Voorbeeld: als er in een toetsterm staat dat een kandidaat moet kunnen presenteren, zal er hoogstwaarschijnlijk gekozen worden voor een mondeling assessment.

Alles over examenontwikkeling >

Advies en ondersteuning bij een NLQF kwalificatie

In Nederland is het NLQF opgericht om kwalificaties (via één enkel kader) in te schalen in kwalificatieniveaus. Dit maakt het makkelijker om het niveau van verschillende kwalificaties met elkaar te vergelijken. Daarbij kunnen zowel examenkandidaten als instanties zien op welk niveau een kwalificatie is ingeschaald. Dit biedt meerwaarde aan een behaald diploma.

Als opleider kun je jouw kwalificaties laten inschalen in dit kader. Daarvoor moet jouw organisatie gevalideerd worden.

In de validatietoets komen de volgende onderdelen aan bod:

  1. Rechtspersoonlijkheid
  2. Examinering
  3. Kwaliteitsborging

Wij zijn gevalideerd. Maak je gebruik van onze service? Dan bespaar je tijd en kosten. Laat ons daarnaast ook examens ontwikkelen, dan weet je zeker dat de kwalificatie ingeschaald kan worden.

Anne Prins-van den Bergh - Algemeen Directeur

Onze professionals staan voor je klaar

We helpen graag

Snel schakelen, dat vinden we belangrijk. Daarom werken we met korte lijnen en zorgen we dat we altijd gemakkelijk te benaderen zijn door je.