topmenu

Menu
Toetsontwikkeling

Ons DNA

Ons DNA is opgebouwd uit onze missie, werkwijze, kernwaarden en visie. Hieronder worden deze uitgelegd.

Onze missie
Als examenbureau hebben wij een duidelijke missie geformuleerd:

Het kwalificeren van de beste professionals voor bedrijven, sectoren en branches.

Hieronder leggen wij uit hoe wij dit bereiken.

Onze werkwijze en kernwaarden – Hoe werken we aan onze missie?

(1) We zijn transparant, persoonlijk en betrokken. In ons vak is het noodzakelijk onafhankelijk en objectief te zijn. Dit mag volgens ons echter nooit transparantie, persoonlijk contact en betrokkenheid met onze opdrachtgevers en kandidaten in de weg staan. We willen onze kandidaten graag leren kennen, ze volgen in hun carrière en ze helpen waar we kunnen. Vragen en verzoeken worden altijd door ons opgepakt en persoonlijk behandeld. Daarnaast zijn we transparant: we zijn eerlijk en open, en geven inzicht in onze interne processen. Als onze kandidaten zakken voor een examen, zijn we altijd bereid ze duidelijk uit te leggen waarom ze precies zijn gezakt. We laten ze weten waar ze goed en waar ze minder goed hebben gescoord. Daarmee kunnen ze dan bijvoorbeeld in het geval van een herkansing gericht aan de slag. Wij willen namelijk óók dat onze kandidaten slagen. Wanneer ze geslaagd zijn vieren we dit dan ook met ze op onze diploma-uitreikingen en motiveren we ze te blijven doorgroeien. Wij zijn altijd te bereiken per telefoon, e-mail, chat en face-to-face: onze deur staat open. Tot slot staan wij altijd open voor feedback: alleen door middel van samenwerking met alle partijen uit een bedrijf, sector of branche kunnen wij de vakbekwaamheid in een sector vergroten.

(2) We ontwikkelen goede examens waarmee de vakbekwaamheid van professionals objectief aangetoond kan worden: alleen écht goede kandidaten slagen bij ons. De branche weet zo dat gediplomeerden met een Examenadviesburo-diploma goede professionals zijn en onze kandidaten kunnen zich met hun diploma onderscheiden op de arbeidsmarkt. In samenwerking met alle betrokken partijen en experts uit een branche bepalen wij eerst waaraan de ideale professional in de desbetreffende sector moet voldoen. Examenvragen- en opgaven worden in het ontwikkelingsproces altijd door meerdere experts uit het veld en toetsdeskundigen bekeken. Pas wanneer er eensgezindheid is over dat de vragen en de uiteindelijke toets voldoende kwaliteit heeft, wordt deze in gebruik genomen.

(3) We bieden onafhankelijke en professionele examenafnames die onder extern toezicht staan. We garanderen dat examenafnames fraude-proof verlopen (je kunt alleen slagen als je écht goed bent) en creëren voor onze kandidaten de ideale examenomstandigheden, zodat ze naar hun beste kunnen hun examen kunnen maken. Daarnaast kunnen kandidaten bij ons examen doen waar en wanneer ze maar willen. Wanneer zij er klaar voor zijn, kunnen ze zo ergens op een van onze toetslocaties terecht.

Onze visie
Beroepscertificering is een dynamisch vak. Kennis en vaardigheden die benodigd zijn om een bepaald beroep uit te oefenen veranderen continu door nieuwe inzichten, technieken, et cetera. Als examenbureau willen wij net zo dynamisch zijn als de arbeidsmarkt en meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. We volgen de branches (werkgevers en opleiders) goed en komen met ze bijeen (klankbordmeetings) om op de hoogte te blijven van wat een branche wenst van haar professionals. Wij zorgen vervolgens dat onze examens goed aansluiten bij de kennis en vaardigheden die gevraagd worden in de branche. Hiermee zorgen we ervoor dat onze kandidaten een diploma hebben dat aansluit bij wat er wordt gevraagd op de arbeidsmarkt, en dat de markt de vakbekwame professionals krijgt die ze nodig heeft.

Nieuws:

Examenadviesburo organiseerde een buurtbarbecue

Op donderdag 21 september 2017 organiseerde Examenadviesburo een buurtbarbecue voor alle bedrijven die op terrein Plettenburg gevestigd zijn. We wilden namelijk graag met onze buren kennismaken, en een mogelijkheid bieden tot netwerken. Ruim 30 mensen reageerden op de uitnodiging. Er was ruimte …

Lees verder
  • Nieuwsbrief ontvangen?