Veelgestelde vragen
Hier vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Na het indienen van een aanvraag nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Je krijgt gegarandeerd binnen 48 uur reactie.
Je kunt ons telefonisch en per e-mail bereiken. Dat kan op de volgende momenten:
Op maandag tot en met donderdag van 08.00 – 22.15 uur.
Op vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.
Op zaterdag van 08.00 – 17.30 uur.
In de maanden juli en augustus zijn we van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 – 17.00 uur.
Ons adres is Fultonbaan 80, 3439 NE Nieuwegein.
Wij zijn bereikbaar op het e-mailadres info@examenadviesburo.nl.
Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 085 808 1063.
De kandidaat maakt een persoonlijk account aan in ons boekingssysteem Examen Management Omgeving. Dit systeem is gekoppeld aan een toetsafnamesysteem waarin examens kunnen worden ingevoerd. Vervolgens kan de kandidaat in het persoonlijke account een examen boeken op een moment en locatie naar keuze. Bij de betaling kan er gekozen worden voor verschillende opties.
In het persoonlijke account kan de kandidaat facturen inzien, resultaten controleren én persoonlijke gegevens beheren. Handig!
Natuurlijk. Wij verzorgen ook groepsexamens op een door jou gekozen locatie. We staan op de stoep met gecertificeerde toezichthouders en alle benodigde materialen. Denk aan laptops, kladpapier en rekenmachines. Meer informatie?
Je vindt ons op meer dan 25 toetslocaties door heel Nederland. Deze locaties zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun spreiding en bereikbaarheid. Examenkandidaten zijn dan ook nooit langer dan 30 minuten onderweg naar een examen.
In een toetsmatrijs maken we duidelijk wat we gaan toetsen en welke toetsvorm we hierbij gebruiken. In een toetsterm staat vastgelegd wat een kandidaat moet kennen en kunnen.
Voorbeeld: als er in een toetsterm staat dat een kandidaat moet kunnen presenteren, zal er hoogstwaarschijnlijk gekozen worden voor een mondeling assessment.
Hierin staat welke competenties (kennis, vaardigheden en houding) medewerkers moeten beheersen om een beroep uit te kunnen oefenen. Voordat we een examen ontwikkelen, stellen we zo’n profiel op. Dat doen we op aanwijzing van inhoudsdeskundigen in de branche.
Dat is een uitgebreid proces. Onze onderwijsdeskundigen gaan – samen met inhoudsdeskundigen uit de branche – aan de slag met het ontwikkelen van de vragen. Voordat zo’n vraag in een examen terecht komt, wordt deze door meerdere personen beoordeeld en uiteindelijk vastgesteld door de Examencommissie.
Om tot een kwalitatief goed examen te komen, doorlopen we een aantal stappen. Daarin ontzorgen we jou volledig. Benieuwd naar deze stappen?
Wij ontwikkelen diverse soorten examens. Denk aan toetsen met meerkeuze en/of open vragen, praktijktoetsen, assessments, individuele digitale examens, thuisexamens (proctoring), niveaumetingen of EVC-trajecten. Wij adviseren je graag welk type examen bij jouw vraagstuk past.
Aan de slag met toetsontwikkeling?
Snel schakelen, dat vinden we belangrijk. Daarom werken we met korte lijnen en zorgen we dat we altijd gemakkelijk te benaderen zijn.