topmenu

Menu

Informatie coronavirus

Aangepaste examenafname i.v.m. coronavirus
Op deze pagina lichten wij onze getroffen, extra maatregelen toe waarmee wij ervoor zorgen dat u uw examen op een zo veilig mogelijke manier kunt afleggen.
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn naast de reguliere instructie, onderstaande maatregelen van kracht om de verspreiding van dit virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen worden strikt gehanteerd en wij verzoeken u om deze maatregelen op te volgen bij het afleggen van uw examen. Volgt u deze maatregelen niet op, dan kunt u geen examen komen doen.
De volgende maatregelen stellen wij dan ook aan u verplicht wanneer u examen doet op een van onze COEL toetslocaties.
 1. Op de locatie zijn wij verplicht ervoor te zorgen dat er te allen tijden anderhalve meter afstand tussen u en anderen wordt bewaard. Dit geldt tijdens het inschrijfproces, in de wachtruime, in het examenlokaal en tijdens het verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Om deze afstanden te kunnen garanderen, is er op de toetslocatie een duidelijk looppad gecreëerd. Ook informeren wij u middels posters en flyers op de COEL toetslocaties over deze maatregelen.
 2. Op de toetslocatie bent u zelf verplicht om te allen tijde anderhalve meter afstand tussen u en anderen te bewaren.
 3. De toezichthouder op de toetslocatie mag geen fysiek contact hebben met kandidaten. Dit betekent dat wanneer u zich inschrijft bij de balie voor uw examen, u uw legitimatiebewijs en andere hulpmiddelen neerlegt op de balie. De toezichthouder kan deze dan zelf van de balie pakken en controleren. Al onze toezichthouders zullen handschoenen dragen.
 4. Bij binnenkomst kan u worden gevraagd handschoenen aan te trekken en deze de hele tijd aan te houden. De handschoenen worden door de toetslocatie beschikbaar gesteld.
 5. Wij adviseren u om uw jas in uw auto te laten, indien mogelijk. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn er kluisjes aanwezig waar u uw jas in kan opbergen.
 6. Tijdens het examen kunnen we te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden. Hierdoor kan het voorkomen dat de toezichthouder bij uw computer moet. Om de anderhalve meter afstand te bewaren zal de toezichthouder u vragen even weg te stappen van uw examenplek, zodat er anderhalve meter afstand tussen u en de toezichthouder gehouden kan worden. Hierna zal de toezichthouder het probleem met de computer proberen te verhelpen. Ook hierbij zal de toezichthouder handschoenen dragen. Hierna kunt u weer terug naar uw examenplek.
 7. Op iedere toetslocatie is er handzeep en/of desinfectie aanwezig waar u gebruik van kan maken.
 8. Na ieder examen zal de gehele examenplek worden gereinigd. Denk hierbij aan de examenplek zelf, maar ook aan de hulpmiddelen die tijdens het examen zijn gebruikt zoals een pen en een rekenmachine. Aan het einde van de dag zal de hele ruimte worden gereinigd.
 9. Hebt u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Dan dient u thuis te blijven en mag u geen examen doen. Probeer uw examen om te boeken of neem contact op met onze organisatie om te kijken naar mogelijkheden voor omboeken of annuleren.
 10. De beheerder en toezichthouder op locatie mogen u als kandidaat weigeren wanneer u zich niet aan deze maatregelen houdt of wanneer u duidelijke klachten vertoont die duiden op mogelijke besmetting.

 

Dringend advies, draag een mondkapje
U wordt verzocht om een mondkapje te dragen zodra u een COEL locatie binnen gaat. Het mondkapje houdt u de gehele tijd op, behalve als u op uw examenplek zit. Dan mag u het mondkapje af doen. Let op, zodra u de examenplek verlaat dient u het mondkapje weer op te doen.
Op het moment dat u op uw examenplek zit zal de toezichthouder aan u vragen om de voor- en achterkant van het mondkapje te laten zien. Uiteraard op gepaste afstand. De toezichthouder zal bij het introductiepraatje voorafgaand aan het examen aangeven dat dit aan u wordt gevraagd in de examenruimte.
Het mondkapje dient u zelf mee te nemen. Op de COEL toetslocaties worden geen mondkapjes voor u beschikbaar gesteld.
Zodra het dragen van een mondkapje verplicht wordt gesteld door de overheid, dan bent u ook verplicht om een mondkapje te dragen in de COEL toetslocaties. Draagt u dan geen mondkapje, dan wordt de toegang tot het pand en daarmee ook de toegang tot het examen geweigerd.

 

Wat als u toch geen examen wilt doen? 

Voor flextoetsen geldt: Wanneer u toch liever geen examen doet, kunt u het examen tot een dag van te voren het examen kosteloos omboeken naar een ander moment. Omboeken is kosteloos en kan zo vaak als u wilt tijdens de coronacrisis. Omboeken kunt u in gang zetten door het betreffende examen aan te klikken in het account. U kunt dan vervolgens kiezen voor de optie omboeken. U kunt het examen uiteraard ook annuleren. Houdt dan rekening met onze annuleringsvoorwaarden.

 

Eigen verantwoordelijkheid 
Alle COEL toetslocaties zijn corona-proof gecertificeerd. Door een onafhankelijke partij, de Examenkamer, is iedere COEL toetslocatie bezocht en gecontroleerd op de handhaving van de maatregen. Iedere COEL toetslocatie heeft het corona-proof certificaat ontvangen en voldoet daarmee aan alle gestelde maatregelen.
Wij bieden u de mogelijkheid om in deze tijd toch uw examen te kunnen doen en doen ons best om met alle getroffen maatregelen de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Deelname aan een examen is echter geheel vrijwillig en het is zodoende uw eigen keuze en verantwoordelijkheid om aan het examen deel te nemen. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade (direct noch indirect), op het gebied van uw gezondheid of anderszins, die u mogelijk lijdt door deelname aan een examen op een van onze COEL toetslocaties. Door deel te nemen aan een examen, stemt u met het hiervoor genoemde in.
Ook is het uw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen voor een mondkapje. Mondkapjes worden niet verstrekt door de COEL toetslocaties.
Alleen wanneer wij ons samen aan bovenstaande maatregelen houden, kunnen wij ervoor zorgen dat er op een verantwoorde en veilige manier examens kunnen worden afgenomen.
Mocht u vragen of zorgen hebben naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.
Wij wensen u veel succes met uw examen.
 • Nieuwsbrief ontvangen?