BLOG

Mondelinge examens organiseren? Met onze datumprikker wordt het een eitje!

Bij Examenadviesburo zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden. Een van de uitdagingen waar we mee te maken hebben is het organiseren van mondelinge examens.

Mondelinge examens bieden waardevolle inzichten in de toegepaste kennis en vaardigheden van kandidaten, maar zijn tijdrovender en complexer te organiseren dan digitale toetsen. Daarom hebben we een revolutionaire aanpak ontwikkeld om het plannen en uitvoeren van mondelinge examens eenvoudiger te maken.

De Datumprikker

Onze nieuwe aanpak begint met de datumprikker, waarmee planners snel en eenvoudig mogelijke dagen kunnen opvoeren. Assessoren en examenondersteuners kunnen vervolgens hun beschikbaarheid aangeven, waarna kandidaten automatisch een tijdslot kunnen boeken via onze webshop. Dit bespaart tijd en maakt het planningsproces efficiënter en eenvoudiger.

Controle op belangenconflicten

Eenmaal ingeschreven worden kandidaten automatisch voorgelegd aan assessoren om een controle uit te voeren op mogelijke belangenconflicten. Dit zorgt ervoor dat het examenproces eerlijk verloopt en er geen sprake is van partijdigheid.

Examenmanagementsysteem

Als kandidaten zijn goedgekeurd, worden ze toegevoegd aan ons examenmanagementsysteem, waar ze eventuele bestanden kunnen uploaden. De kandidaat ontvangt een melding op ingestelde tijden voor de examendatum om deze bestanden in te leveren. Het systeem controleert of deze binnen de tijd zijn ingeleverd en laat dit weten aan de planners, waarna de benodigde consequenties kunnen worden uitgezet. Wanneer de kandidaat de bestanden heeft ingeleverd, kan de assessor direct hierbij om ze voor en/of tijdens de examendag kunnen bekijken.

Beoordeling en resultaten

Na het examen vullen de assessor en examenondersteuner samen de beoordeling in. Na interne controle van een onderwijskundige worden de resultaten vrijgegeven en wordt de kandidaat op de hoogte gesteld van zijn resultaat. Eventuele opdrachtgevers krijgen eveneens een regelmatige update van resultaten.

Efficiënter proces en meer duidelijkheid

Onze automatisering van het proces rondom mondelinge examens biedt niet alleen een efficiëntere manier van werken voor plannen, maar ook een vermindering van fouten en meer duidelijkheid voor assessoren en examenondersteuners. Dit stelt hen in staat om zich te concentreren op de beoordeling van de kandidaten en hen de best mogelijke feedback te geven.

Ontdekken hoe jouw mondelinge examens nog beter kunnen worden?

Wil je nóg meer te weten komen over het automatisch plannen van mondelinge examens? Of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze ontwikkelaars en onderwijskundigen staan klaar om ál je vragen omtrent dit onderwerp te beantwoorden. Neem daarnaast een kijkje op onze kennisbank voor meer inspiratie.

Aan de slag met het ontwikkelen van toetsvragen?

Wij helpen graag.