NIEUWS 28-06-2024

Wetsvoorstel NLQF geaccepteerd: grote stap vooruit voor Leven Lang Ontwikkelen (LLO)!

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel NLQF geaccepteerd. Wat dit betekent leggen wij je uit!

Dinsdag 25 juni jl. is bekendgemaakt dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel NLQF heeft geaccepteerd! Dit betekent een grote stap vooruit voor Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Het inschalen van non-formele opleidingen gaat met de invoering van de wet een wettelijke taak worden.

Wat houdt het nieuwe wetsvoorstel NLQF in?

Om een leven lang ontwikkelen te bevorderen, komt er een wettelijke, onafhankelijke beoordeling om opleidingen in te schalen op niveau volgens het Nederlands Kwalificatieraamwerk (NLQF). Deze nieuwe wet geeft het NLQF een wettelijke basis, waardoor niet alleen formele, maar ook non-formele opleidingen worden ingeschaald. Hierdoor krijgen werkenden, werkzoekenden en werkgevers beter inzicht in het niveau van de opleidingen die ze willen volgen. Bovendien wordt het gemakkelijker om in te grijpen als aanbieders onjuiste informatie verstrekken over het niveau van hun opleidingen. Deze nieuwe wetgeving biedt duidelijkheid en herkenning van opleidingsniveaus. De beoogde invoeringsdatum is 1 januari 2025.

 

Wij adviseren en ondersteunen bij het inschalen van een NLQF kwalificatie

Voordat je een kwalificatie kunt inschalen, moet jouw organisatie gevalideerd worden. Wij helpen je hier graag bij. Eén van de eisen? Als opleider moet je kunnen aantonen dat er binnen de opleidingen onafhankelijke toetsing plaatsvindt. Ook hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij ontwikkelen jouw examens en nemen deze af. Je weet dan ook zeker dat de examinering onafhankelijk én objectief verloopt.

Een kwalificatie voorzien van een NLQF niveau?

Dat laat je met een gerust hart aan ons over. Wij zijn jouw onafhankelijke en gevalideerde partner met jarenlange ervaring. Daar kun jij op bouwen.

Contact