Kennismaken

Specialist in toetsontwikkeling en -afname

Wij zijn dé specialist op het gebied van toetsontwikkeling, toetsafname en alle andere aspecten die met examinering te maken hebben.

Scroll voor meer

Examens zitten in ons DNA

Al jarenlang

Wist je dat wij bijna 70 jaar ervaring hebben bij het opzetten van examen- en certificeringstrajecten? Onze jarenlange ervaring en expertise zetten wij in om de beste professionals in verschillende branches te (her)certificeren.

Dit doen wij altijd onafhankelijk van opleiders. Dit houdt in dat wij onze examenkandidaten nooit zelf opleiden. Dit maakt onze examens zo betrouwbaar en objectief. Alléén echt vakbekwame professionals slagen bij ons en ontvangen een waardevol certificaat.

De start van een certificeringstraject

Wij helpen je

Denk je eraan om een certificeringstraject op te starten? Of zoek je een partner die toetsen af kan nemen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We toetsen beroepsgerichte vaardigheden door het ontwikkelen van verschillende soorten examens.

Onze labels

Er is voor ieder wat wils

We verzorgen voor verschillende organisaties, branches en marktpartijen examens en afnames. Daarbij maken we gebruik van labelnamen met elk een eigen ‘look and feel’. Jouw wensen en verwachtingen staan centraal. Op basis daarvan maken we ons aanbod.

Onze aanpak

Een examentraject van A tot Z

Wil je graag het complete proces van examenontwikkeling tot -afname uitbesteden? Maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen? Wij helpen je graag. We luisteren naar wensen en behoeften. Vervolgens gaan onze experts aan de slag met het vraagstuk.

1.

Oriënteren & beroepscompetentieprofiel

De eerste stap in het opzetten van een examentraject is het oriënteren op het kennisgebied, het bepalen van de doelgroep en het opstellen van een beroepscompetentieprofiel. Dit is de basis en zorgt ervoor dat het examentraject waarde heeft in de branche. Een beroepscompetentieprofiel wordt altijd opgesteld in samenwerking met de branche, zodat dit profiel breed gedragen wordt.

2.

Eind- en toetstermen formuleren

Op basis van het beroepscompetentieprofiel gaan we samen met jou aan de slag met het formuleren van eind- en toetstermen. Hierin staat meer in detail beschreven welke kennis en vaardigheden een kandidaat nodig heeft om zijn vak te beoefenen en wat getoetst kan worden.

3.

Het type examen bepalen

Afhankelijk van de geformuleerde eind- en toetstermen geven we advies over het type examen. We toetsen op de benodigde kennis of vaardigheden die een kandidaat nodig heeft. Wanneer er bijvoorbeeld staat dat een kandidaat moet kunnen presenteren, kiezen we hoogstwaarschijnlijk voor een mondeling assessment.

4.

Toetsmatrijs of beoordelingsmodel opstellen

Afhankelijk van het gekozen type examen stellen we bijvoorbeeld voor theorie-examens een toetsmatrijs op. Hierin staat concreet welke onderdelen of onderwerpen en toetsvorm we gebruiken. Is er gekozen voor een praktijkexamen? Dan stellen we een beoordelingsmodel op. Dit model bevat beoordelingscriteria die uiteindelijk leiden tot een beoordeling van iemands competenties tijdens het praktijkexamen.

5.

Examen ontwikkelen

Op het moment dat de toetsmatrijs of het beoordelingsmodel is vastgesteld, gaan we aan de slag met de ontwikkeling. Onze onderwijskundigen gaan samen met inhoudsdeskundigen aan de slag om bijvoorbeeld casussen te ontwikkelen voor praktijkexamens of examenvragen voor theorie-examens. Deze worden daarna getest en uiteindelijk vastgesteld door de Examencommissie. Meer weten? Lees hier alles over vraagontwikkeling.

6.

Examen afnemen

Tijd om het examen af te gaan nemen. We zetten het examen klaar in ons digitale toetssysteem (theorie-examens). Of we maken – indien van toepassing – een digitale examenomgeving aan (praktijkexamens). De examens kunnen vanaf dat moment worden afgenomen op een van onze meer dan 25 COEL-toetslocaties. De kandidaat plant het examen gemakkelijk zelf in via ons online boekingssysteem.

7.

Evalueren

Jouw mening is van belang. En we bieden graag de allerbeste kwaliteit. Daarom plannen we na het traject een eindevaluatie in. Hierin bespreken we of de doelen zijn behaald en of er bijzonderheden waren. We vragen je ook hoe je de samenwerking met ons hebt ervaren. Je feedback nemen we mee in de verbeteringen van onze processen en werkwijze.

Ons team

Examenadviesburo is een dynamisch bedrijf met ongeveer 40 medewerkers. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door onze prestatiegerichte instelling, informele sfeer en ons snelle schakelen binnen samenwerkingen. Collega’s staan voor elkaar en helpen elkaar waar nodig. Iedereen draagt verantwoordelijkheid en samen zorgen we ervoor dat we verder groeien.

Kom jij ons team versterken?

Examenadviesburo is een snelgroeiende organisatie en daarom zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Lijkt het jou leuk om te komen werken in een ambitieus en gezellig team, waarin hard gewerkt wordt aan het bereiken van onze doelen? Ontdek de mogelijkheden en solliciteer!

Anne Prins-van den Bergh
Algemeen Directeur
Jitske Houthuijzen
Directieassistent
Willemijn van den Bergh
Manager KLAP
Chantal Stijsiger-Teuns
Klantadviseur
Alexander Trip
Administrateur
Niels Oostdam
Manager Examencentra
Annabelle Remmerswaal
Productcoördinator
Joany van der Weijden
Senior Productcoördinator
Miranda van den Tempel-Bood
Secretaris Examencommissie
Franka van Bemmel
Junior Productcoördinator
Cato Haccou - Productcoördinator
Cato Haccou
Productcoördinator
Carmen Tuasela  - Junior Onderwijskundige
Carmen Tuasela
Junior Onderwijskundige
Yvette van Overbeeke  -  Junior productcoördinator
Yvette van Overbeeke
Junior productcoördinator
Lisa Mutsaers - Productcoördinator
Lisa Mutsaers
Productcoördinator
Alexander Trip
Administrateur
Sander de Ruiter
Administrateur
Keije Hokwerda - Administrateur
Keije Hokwerda
Administrateur
Jelle Paulus - Administrateur
Jelle Paulus
Administrateur
Nav Ramoutar - Administrateur
Nav Ramoutar
Administrateur
Willemijn van den Bergh
Manager KLAP
Chantal Stijsiger-Teuns
Klantadviseur
Daniëlle Vermeulen
Gastvrouw
Petra de Groot-de Wit
Gastvrouw
Bas van den Houten
Assistent Manager KLAP
Nikita van den IJssel - Mol
Klantadviseur
Janna Landlust
Klantadviseur
Daisy Slob
Klantadviseur
Kate Neijenhuis - Klantadviseur
Kate Neijenhuis
Klantadviseur
Lisanne Dekker  - Klantadviseur
Lisanne Dekker
Klantadviseur
Hanneke Geuze - Klantadviseur
Hanneke Geuze
Klantadviseur
Lotte van t Zelfde - Klantadviseur
Lotte van t Zelfde
Klantadviseur
Rik de Winter
Mendix developer
Robin van Son
Mendix developer
Arjan Speelman
Lead Developer
Marc de Meij
ICT Tester
Floris van Himbergen
Product Consultant
Faust van der Molen
ICT Tester
Ardi Coenen - Mendix Developer
Ardi Coenen
Mendix Developer
Niels Oostdam
Manager Examencentra
Arend Jan van der Kooij
Productuitvoerder
Jasper de Wit
Productuitvoerder & Applicatiebeheer
Shanna Peterman - Productuitvoerder
Shanna Peterman
Productuitvoerder
Anne Prins-van den Bergh
Algemeen Directeur
Jitske Houthuijzen
Directieassistent
Frank Klep
HR adviseur
Mehmet Yazgac
Gebouwbeheerder
Tineke Verkerk
Kwaliteitsmanager
Thijs Attevelt
Operationeel Directeur
Aimée Arp
Marketeer

Deze bedrijven gingen je voor

Ontdek onze referenties

Vanwege onze jarenlange ervaring met examinering kennen wij inmiddels meerdere succesverhalen. Wij zijn dan ook erg trots op de resultaten die wij in samenwerking met onze klanten behaald hebben. Bekijk de referenties van tevreden klanten uit diverse branches. Ben je benieuwd naar onze ervaring met een specifieke branche die hier niet tussen staat? Neem contact met ons op en wij vertellen je meer.

Onze referenties

Meer over Examenadviesburo

Kwaliteit en professionaliteit

Wij zijn ervan overtuigd dat examinering in onze samenleving steeds belangrijker wordt. De vraag naar kwaliteit van een professional blijft groeien. In het opzetten van een examineringstraject zijn wij jouw samenwerkingspartner.

Over Examenadviesburo

Missie & visie

Wij kwalificeren en (her)certificeren professionals voor bedrijven, sectoren en branches. Eenvoudig benaderbaar en transparant over onze werkwijze. Dat is waar we voor staan. We ontwikkelen toetsen op maat die betrouwbaar en van de allerhoogste kwaliteit zijn. Continu op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen binnen verschillende branches is voor ons vanzelfsprekend. Door altijd nauw samen te werken met jou als klant bieden we net dat beetje extra.

ISO-gecertificeerd

Wij zijn volledig gecertificeerd onder de norm ISO 9001:2015 (Kwaliteitsmanagementsysteem) en ISO 27001:2022 (Managementsysteem voor informatiebeveiliging). Elk jaar worden we beoordeeld door de certificerende instelling DNV-GL of we nog aan de gestelde voorwaarden voldoen. Daarnaast zijn al onze processen vastgelegd in ons kwaliteitshandboek. Lees hier meer.

Externe inhoudsdeskundigen

We werken samen met diverse externe inhoudsdeskundigen. Denk aan auteurs, referenten, examencommissies en het College van Beroep. Zij leveren stuk voor stuk een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van examens. Lees hier meer over de taken en verantwoordelijkheden van deze verschillende externen.

Toezicht

Omdat we diploma’s en certificaten afgeven is het van maatschappelijk belang dat we onder toezicht staan van de certificerende instelling DNV-GL en de Stichting Examenkamer. Benieuwd naar het externe toezicht op onze bedrijfsvoering? Je leest er hier alles over.

Werken bij

Ben je enthousiast over ons bedrijf? Neem dan eens een kijkje tussen onze vacatures. We zijn een snelgroeiende organisatie en staan open voor versterking.

Anne Prins-van den Bergh - Algemeen Directeur

We staan voor je klaar

Snelle communicatie dankzij korte lijnen

Snel schakelen, dat vinden we belangrijk. Daarom werken we met korte lijnen en zorgen we dat we altijd gemakkelijk te benaderen zijn door je.