topmenu

Menu

Vacature afdelingsmanager content en lid van het managementteam

Afdelingsmanager content en lid van het managementteam

Heb jij een visie en wil je die in de praktijk brengen? Ben jij de persoon die het leuk vindt om de details in te gaan bij inhoudelijke stukken? Houd jij hierbij tegelijkertijd ook de helicopterview op de afdeling content? Dan zijn wij op zoek naar jou! Examenadviesburo zoekt een manager content. Deze manager is ook onderdeel van het managementteam.

Wat ga je doen?
We zijn op zoek naar iemand die niet bezig is met zijn functieprofiel maar het heerlijk vindt om alle uitdagingen op te pakken binnen de organisatie die zich voordoen. We zijn een kleine organisatie waardoor je ook als manager met je voeten in de klei staat. Het team content bestaat uit vijf personen en bestaat uit onderwijskundigen en productuitvoerders. Alles wat betrekking heeft op de inhoud van onze examens valt onder jouw hoede. Samen met inhoudelijke auteurs maakt het team onze examenvragen en toetsen. Daarnaast ben je onderdeel van een managementteam van vier personen. In dit managementteam worden onder andere de kansen en bedreigingen voor de onderneming besproken. Jij hebt daar beeld bij en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van examinering. Dit zorgt er ook voor dat je dag bestaat uit het controleren van stukken die de onderwijskundigen schrijven. Je bent dus niet alleen bezig met het leidinggeven maar je gaat ook echt de inhoud in. Deze stukken controleer je onderwijskundig en taaltechnisch. Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze stukken en de examens. Daarnaast ben jij de partner waar onze klanten advies aan kunnen vragen op het gebied van examinering. Je bent ook in staat om de directeur examens (tijdelijk) te vervangen.

Tot je takenpakket behoort onder andere:
1. het aansturen van de afdeling contentontwikkeling;
2. klankbord voor de klanten op het gebied van examinering;
3. leiding geven aan productcoördinatoren/onderwijskundigen en productuitvoerders;
4. het begeleiden, ondersteunen en coördineren van de werkzaamheden van een of meer examencommissies en het voeren van auteurs- en projectmanagement;
5. het ontwikkelen en beheren van itembanken;
6. het leveren van een onderwijskundige bijdrage aan de totstandkoming van examenvragen en opleidingen en de constructie van examens en lesprogramma’s;
7. het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van examens en opleidingen;
8. het evalueren en bewaken van de kwaliteit van de afgenomen examens en aangeboden opleidingen;
9. het onderhouden van contacten met opleidings- en exameninstanties en opdrachtgevers;
10. het beantwoorden van vragen van kandidaten en het (coördineren van het) afhandelen van bezwaar en beroep tegen examenuitslagen;
11. het (tijdelijk) kunnen vervangen van de directeur examens tijdens zijn afwezigheid;
12. en nog veel meer… Wij hebben ambitie en we hopen jij ook.

Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar een gemotiveerd en enthousiast persoon. Je hebt een natuurlijk overwicht. Je geeft leiding aan een afdeling waar de werkdruk hoog kan zijn. In dat geval staat bij jou de organisatie voorop. Jij hebt visie over het aansturen van een afdeling, maar ook heb je oog op waar je naartoe wilt met onze organisatie. Jij loopt niet weg voor verantwoordelijkheid. We hebben korte lijntjes, maar jij maakt deze zo mogelijk nog korter. Daarnaast ben je de hele dag bezig om te kijken hoe iedereen zo efficiënt mogelijk kan werken. Je bent op de hoogte van de vernieuwingen in de branche. De alledaagse problemen waar iedereen tegenaan loopt, vind jij leuk om op te lossen. Verder moet je passen in het managementteam en kan je goed met hen samenwerken.

Concreter is het opgesomd in de volgende punten:
– je hebt een afgeronde vierjarige hbo of universitaire opleiding;
– je kent verantwoordelijkheid voor de hele organisatie, niet enkel voor je eigen afdeling;
– je bent enthousiast, ondernemend, flexibel en oplossingsgericht;
– je bent taalkundig sterk;
– je wordt er gelukkig van om inhoudelijke stukken gedetailleerd door te nemen;
– je kan snel schakelen;
– je bent stressbestendig en je kan overzicht houden onder druk;
– je bent goed in het onderhouden van langdurige contacten;
– je ziet het als een uitdaging om andere werknemers te motiveren;
– je hebt ervaring met het aansturen van een afdeling;
– je hebt kennis van toetstechnieken of je bent bereid om deze kennis op te doen;
– je ziet het belang in van kwaliteit;
– jij bent de persoon waardoor bergen verzet kunnen worden;
– je hebt een brede interesse in bedrijfsvoering.
Onderwijskundige kennis en affiniteit met de makelaardij is een pré.

Wie zijn we?
Examenadviesburo B.V. is een kleine, enthousiaste en groeiende organisatie wat sinds 1953 gespecialiseerd is in toetsontwikkeling, toetsafname en alle aspecten die met examinering te maken hebben. We hebben grote ambities.

Examenadviesburo is een dynamische organisatie met ongeveer 30 medewerkers. Snel schakelen en inspelen op de huidige markt zijn onze kernbegrippen. Binnen ons bedrijf is iedere dag anders.

We hebben 65 jaar ervaring met het examineren van professionals in Nederland. Dit blijft onze core-business, maar we richten ons ook op andere markten en het buitenland. Wij werken vanuit oplossingen en hebben geen ambtelijke overlegstructuren.

Dus waarom zou je bij ons willen werken:
– innovatief bedrijf;
– klein bedrijf met korte lijnen;
– snel schakelen;
– vol mogelijkheden;
– dynamisch;
– je kan en mag het verschil maken;
– ambitieus.

Wat bieden wij?
Wij bieden een dynamische en afwisselende functie in een leuk en informeel bedrijf. Het salaris is marktconform. Daarnaast hebben wij een goede pensioenregeling en een aantrekkelijke bonusregeling.

Ben jij de manager die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en CV naar Jitske Houthuijzen. E-mail: J.Houthuijzen@examenadviesburo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

  • Nieuwsbrief ontvangen?