Dienst

Persoonsregister

Jij wilt dat professionals in jouw branche op de hoogte zijn van relevante ontwikkeling. Ook wil je op één plek zien of een professional gecertificeerd is voor een bepaalde kwalificatie. Dat vind je terug in een persoonsregister.

Scroll voor meer

Wat is een persoonsregister?

Het werkt zo

Een persoonsregister brengt kwaliteit op één plek samen. Hier zien consumenten, werkgevers en andere betrokkenen precies welke personen voor welke kwalificatie gecertificeerd zijn. Handig!

Wij zetten zo’n register voor jou op. Vooraf bepalen we aan welke voorwaarden een kandidaat moet voldoen om in het register te komen. De rest gaat automatisch.

Meer weten

Hercertificering

Voor professionals van hoge kwaliteit

Een hercertificeringstraject opzetten voor een persoonsregister? Geen probleem. Regelen we voor je. Een geregistreerde professional legt dan bijvoorbeeld jaarlijks een toets af op basis van eerder slecht scorende onderwerpen. Zo blijft zijn of haar kennis up-to-date en mag de inschrijving in het register weer een jaar verlengd worden.

Naar examenontwikkeling

Ons label Erkend

Hét kwaliteitskeurmerk voor professionals

Erkend is hét kwaliteitskeurmerk voor professionals in verschillende branches en beroepen. In het kwaliteitsregister worden professionals ondergebracht waarmee aangetoond wordt dat zij erkend zijn in een bepaald beroep. Het uitgangspunt is daarbij altijd om onafhankelijk en objectief te examineren.

Erkend?

Aandacht voor details

Wij letten niet alleen op de grote lijnen, maar hebben ook oog voor detail. We nemen dan ook alleen genoegen met de allerbeste resultaten voor onze opdrachtgevers.

Snel schakelen

Korte lijntjes en snel schakelen. Daar houden we van. Je kunt ons dan ook gemakkelijk benaderen én bereiken. Zoek je contact met één van onze collega’s? Je hebt ‘m binnen no-time aan de telefoon.

Kwaliteitsgericht

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om goed werk te kunnen blijven leveren, leggen we de lat hoog en blijven we onszelf ontwikkelen. Dat biedt meerwaarde.

Onafhankelijk examineren

Wij werken onafhankelijk van opleiders. Daarnaast leiden we kandidaten niet zelf op voor examens. Zo garanderen wij een professionele én betrouwbare afname van examens.

Veelgestelde vragen

Over toetsontwikkeling

Hier vind je het antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op!

Bekijk meer vragen

Wij ontwikkelen diverse soorten examens. Denk aan toetsen met meerkeuze en/of open vragen, praktijktoetsen, assessments, individuele digitale examens, thuisexamens (proctoring), niveaumetingen of EVC-trajecten. Wij adviseren je graag welk type examen bij jouw vraagstuk past.

Alles over examenontwikkeling >

Om tot een kwalitatief goed examen te komen, doorlopen we een aantal stappen. Daarin ontzorgen we jou volledig. Benieuwd naar deze stappen?

Onze aanpak >

Dat is een uitgebreid proces. Onze onderwijsdeskundigen gaan – samen met inhoudsdeskundigen uit de branche – aan de slag met het ontwikkelen van de vragen. Voordat zo’n vraag in een examen terecht komt, wordt deze door meerdere personen beoordeeld en uiteindelijk vastgesteld door de Examencommissie.

Alles over examenontwikkeling >

Hierin staat welke competenties (kennis, vaardigheden en houding) medewerkers moeten beheersen om een beroep uit te kunnen oefenen. Voordat we een examen ontwikkelen, stellen we zo’n profiel op. Dat doen we op aanwijzing van inhoudsdeskundigen in de branche.

Alles over examenontwikkeling >

In een toetsmatrijs maken we duidelijk wat we gaan toetsen en welke toetsvorm we hierbij gebruiken. In een toetsterm staat vastgelegd wat een kandidaat moet kennen en kunnen.

Voorbeeld: als er in een toetsterm staat dat een kandidaat moet kunnen presenteren, zal er hoogstwaarschijnlijk gekozen worden voor een mondeling assessment.

Alles over examenontwikkeling >

Het opzetten van een persoonsregister

Jij wilt dat de professionals in jouw branche op de hoogte zijn van alle relevante ontwikkelingen. Juist in deze snel veranderende markt. Daar zorgen wij voor. Hoe? Simpel. We zetten een persoonsregister op om een gewenste certificering te waarborgen.

In dat register zie je in één oogopslag of een professional over de juiste certificaten beschikt. Vooraf bepalen we aan welke voorwaarden een kandidaat moet voldoen om in het register te komen. De rest gaat automatisch, via onze Examen Management Omgeving.

Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor het opzetten van een hercertificeringstraject. Zo’n traject zorgt ervoor dat de kennis binnen jouw branche up-to-date blijft. Dat kan bijvoorbeeld door één of twee keer per jaar een cursus te doen, waarna een inschrijving wordt verlengd.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Anne Prins-van den Bergh - Algemeen Directeur

Onze professionals staan voor je klaar

We helpen graag

Snel schakelen, dat vinden we belangrijk. Daarom werken we met korte lijnen en zorgen we dat we altijd gemakkelijk te benaderen zijn door je.