Naar boven
Het bundelen van onze krachten

Externe inhoudsdeskundigen

Voor het ontwikkelen en afnemen van examens werken wij samen met professionals. Je leest hier wat zij voor ons betekenen.

Scroll voor meer

Samen weet én kun je meer dan één. Daarom werken we samen met externe inhoudsdeskundigen. Denk aan auteurs, examencommissies en het College van Beroep. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan onze examens.

Auteurs en referenten

Onze onderwijsdeskundigen houden zich – dag in, dag uit – bezig met het maken van examenvragen. Dat doen zij in samenwerking met tientallen auteurs en referenten. Een auteur helpt met het ontwikkelen van examenvragen. Referenten controleren deze vragen op inhoud.

Voordat een auteur of referent bij ons kan beginnen, toont deze aan dat hij of zij over de vereist vakkennis beschikt. Daarnaast volgen zij een online training, zodat ze alles te weten komen over ons bedrijf en het ontwikkelen van examenvragen.

Examencommissies

Al onze labels hebben een eigen examencommissie. Deze is verantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteit van onze examens. De examencommissie bestaat uit vakinhoudelijke deskundigen en de secretaris examencommissie. Hun belangrijkste taak? Het controleren en vaststellen van de examenvragen die door de auteurs en referenten zijn opgesteld.

Een vraag moet aansluiten bij de toetsterm, de taxonomiecode en aan verschillende taalkundige eisen voldoen. Elke examenvraag wordt goedgekeurd door de examencommissie voordat deze in een examen terechtkomt. Dat garandeert kwaliteit.

College van beroep

De enige taak van het College van Beroep (CvB)? Het afhandelen van beroepschriften. In het College zitten vakinhoudelijke personen, aangevuld met een jurist. Zij zijn volledig onafhankelijk. Wij hebben dan ook geen invloed op hun uitspraken.

Is een kandidaat het niet eens met een uitspraak van de examencommissie? Dan kan er beroep gedaan worden bij het CvB. Zij bekijken vervolgens of de afhandeling van het bezwaar goed is verlopen. Wel zo eerlijk.

Aandacht voor details

Wij letten niet alleen op de grote lijnen, maar hebben ook oog voor detail. We nemen dan ook alleen genoegen met de allerbeste resultaten voor onze opdrachtgevers.

Snel schakelen

Korte lijntjes en snel schakelen. Daar houden we van. Je kunt ons dan ook gemakkelijk benaderen én bereiken. Zoek je contact met één van onze collega’s? Je hebt ‘m binnen no-time aan de telefoon.

Kwaliteitsgericht

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om goed werk te kunnen blijven leveren, leggen we de lat hoog en blijven we onszelf ontwikkelen. Dat biedt meerwaarde.

Onafhankelijk examineren

Wij werken onafhankelijk van opleiders. Daarnaast leiden we kandidaten niet zelf op voor examens. Zo garanderen wij een professionele én betrouwbare afname van examens.

Hulp nodig??

Ben je op zoek naar iets specifieks? Of meer weten over onze organisatie? Je weet ons te vinden.

Neem contact op

Dit zijn wij

En wie ben jij?

Examinering wordt steeds belangrijker in onze samenleving. De vraag naar kwaliteit van een professional blijft groeien. In het opzetten van een examineringstraject zijn wij jouw samenwerkingspartner. Daarmee kom je verder.